De gebouwen

Over de kerk

De hervormde gemeente beschikt over meerdere gebouwen.

Het Anker                      De kerk

Kerkelijk Centrum "Het Anker"                                           Het (nieuwe) kerkgebouw

In de kerk worden wekelijks twee kerkdiensten gehouden. Daarnaast is er het Kerkelijk Centrum "Het Anker". U kunt meer over de gebouwen lezen door op de foto te klikken.

Sinds juli 1984 heeft onze kerkelijke gemeente een kerkzegel. Dit zegel is ontworpen door de bekende kunstenares Anneke Kaai.

In het zegel staat in het rond de Latijnse tekst:
"Sigillum ecclesiae Meerkerck”
Betekenis: "Zegel van de kerk te Meerkerk"

Binnen de cirkel staat een tekening van de kerk met daarboven een meerpaal met aangebonden lus. Op de meerpaal staat het teken van het kruis.

Heel lang geleden zou in "Meerkerk" een meer met aanlegplaats hebben bestaan, waar schepen konden afmeren. "Merren" noemde men dat. Later is op die plaats een kerk gebouwd: "De kerk aan het meer".

De figuurlijke betekenis van deze symbolen is:
Vastheid en steun zijn te vinden bij het kruis van Christus. Met Hem dienen we verbonden te zijn. Zonder Christus geen kerk, geen gemeente, geen christen. Omwille van dit stukje symboliek en vanwege de spitse toren is de meerpaal wat in de hoogte geplaatst. Dit is geen bezwaar, want het werk van Christus is hoger dan een kerkgebouw. Door Geest en Woord is Hij ook vandaag nog bezig om Zijn gemeente te bouwen, te vergaderen en te beschermen als de Verhoogde Middelaar

Bekijk hier alle foto's!

kerkgebouw1.png kerk-meerkerk-1.png