| Documentaire Faithkeepers te zien

Tirza van der Linden, 23 jaar, zit in de CGK Meerkerk en hoopt D.V. 6-13 oktober naar Jordanië te gaan voor de Muskathlon
Deze ultieme uitdaging, marathon 42 km hardlopen, vraagt echter ook maximale fondsenwerving, lees 10.000 euro.
Hiervoor wordt op D.V. 22 juni de documentaire Faithkeepers getoond in de Gomarus Scholengemeenschap (Gorinchem).
Deze documentaire gaat over het Midden-Oosten, de geboorteplaats van het christendom. Christenen en andere minderheden worden vervolgd, uit hun huis gedreven en gedood. Hun kerken, gebedshuizen en belangrijke plaatsen worden kapot gemaakt, vernietigd totdat er niets meer van over is. Faithkeepers vertelt de verhalen van de individuen achter de grote verhalen en legt de effecten van de genocide uit in de film. Indrukwekkende documentaire over christenvervolging in het Midden-Oosten en de situatie in Egypte, Syrië en Irak.
Zie ook de flyer voor gedetailleerde informatie.