| Zing mee met Kerst

Regiokoor Musica Pro Deo begint 25 september met het instuderen voor de kerst. Dit jaar gaan we 'A Festival of Nine Lessons and Carols' repeteren.

Dit is een traditie in veel Anglicaanse kerken  in de adventstijd. Deze dienst, geïntroduceerd in de 19e eeuw, bestaat uit negen lezingen uit de Bijbel (Lessons) die worden afgewisseld met kerstliederen (Christmas Carols) in een combinatie van koorzang en samenzang. De lezingen zijn sinds het begin ongewijzigd gebleven: die komen uit Genesis, Jesaja, Lukas, Mattheus en Johannes en vertellen het verhaal vanaf de zondeval tot aan de komst van Jezus. De samenstelling van de carols verschilt echter jaarlijks. Met één uitzondering: het lied Once in Royal David's Cityis traditiegetrouw de openings-carol.

Wat kunt u verwachten?

Het Festival staat in het teken van liefde tot de medemens, zoals Christus ons heeft voorgeleefd

Het koor wil zo samen met u op weg gaan naar Kerst, naar het Licht, naar het bijzondere moment dat Gods Liefde door de geboorte van Zijn Zoon als een lichtstraal doordringt in de duisternis.

Wilt u meezingen met dit bijzondere kerstverhaal? U kunt als projectlid meezingen met Musica Pro Deo. Wij vragen hiervoor een financiële vergoeding. De eerste repetitie zal plaatsvinden op DV dinsdag 25 september (20.15-22.00) in Meerkerk. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom.

'A festival of Nine Lessons and Carols'
Deze voeren we met Projectkoor Zeist tezamen 2x uit.

• DV zaterdag 15 december - Herv. kerk in Lexmond
  • DV zondag  16 december - Sionskerk in Zeist

Wij willen graag met zoveel mogelijk mensen de boodschap van liefde, blijdschap en verwondering overbrengen.

Regiokoor Musica Pro Deo is een gemengd koor met christelijke normen en waarden. Wie 18 jaar en ouder is en bovendien graag zingt is van harte welkom. De repetities zijn wekelijks op dinsdag in Meerkerk. Adres: Energieweg 1.

Meer informatie www.musicaprodeo.nl